Cristina Diordieva
Cristina Diordieva, World MOON Projesinin Proje Koordinatörüdür ve aynı zamanda Texas Tech Üniversitesi, Eğitim Koleji'nde Eğitim ve Öğretim Teknolojileri alanında Anadal ve Çift Dilli Eğitim programlarında yandal yapmakta olan bir doktora adayıdır. Texas Tech University'de College of Arts and Sciences'da Fransızca anadal ve Dilbilim yandal alanında lisans derecesi almıştır. Kompütasyonel mühendislik düşüncesi, linguistik, büyük bir açık çevrimiçi kurs (L-MOOC gibi), eğitim teknolojisi, çevrimiçi öğrenme ve çevrimiçi tasarım, STEM kursları da dahil olmak üzere çok disiplinli alanlarda araştırma yapmakla ilgilenmektedir. Ayrıca 2017'de Texas Tech Üniversitesi'nde Paris Profesyonel Fransızca Ticaret Odası'ndan” Diploˆme de Franc ̧ais Professionnel'i” alan ilk ve tek kişi olmuştur. Ayrıca Texas Tech Üniversitesi'nde Paul Whitfield Horn Fellow ve Helen DeVitt Jones Fellow olarak ödüllendirilmiştir. Halen bir yüksek öğretim araştırma kurumunda, araştırma yapmakta ve öğretim uygulamalarını genişletmekledir.
Prof. Dr. Halil İbrahim Yeter
İbrahim H. Yeter, Singapur'daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi Ulusal Eğitim Enstitüsü Doğa Bilimleri ve Fen Bilimleri Eğitimi Akademik Grubunda Yardımcı Doçenttir. NIE / NTU'ya katılmadan önce, Harvard Üniversitesi John A. Paulson Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu'na ve Purdue Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Eğitimi Okuluna Doktora Sonrası Araştırmacı olarak atanmıştır.
Ulusal ve uluslararası öğretmenlik deneyimlerine sahiptir ve hem kendi ülkesinde hem de ABD'de sertifikalı ve lisanslı bir eğitimcidir. Ayrıca, araştırma ve hibe programları için danışma kurulu üyesi olarak Avrupa ve ABD'den çeşitli seçkin akademisyenlerle aktif olarak iş birliği yapmaktadır. Şu anda Eğitim Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ne bağlı bir öğretim üyesidir.
Ayrıca,(CRADLE) NTU'da şu anda dünya çapında birkaç bin öğrencinin ve öğretmenlerinin havacılık ve uzay mühendisliği ve STEM eğitimi odaklı faaliyetlerde iş birliği yapmasını sağlayan World MOON (Daha Fazla Doğa Gözlemi) Projesi'nin direktörüdür.
Assoc. Prof. Dr Yavuz Samur
https://www.yavuzsamur.com/
Prof. Dr. Neriman Aral
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünden 1983 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede 1986 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesinde ve Hacettepe Üniversitesinde doktora öğrenimine başladı. Ankara Üniversitesinde 1990 yılında, Hacettepe Üniversitesinde 1992 yılında doktorasını tamamladı. Cerebral Palsyli çocukların eğitim ve rehabilitasyonu ile ilgili bir merkezde 1983- 1986 yılları arasında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Anabilim Dalına 1987 yılında araştırma görevlisi, 1992 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı, 1995 yılında Doçent unvanını aldı, 2001 yılında Profesör kadrosuna atandı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Anabilim Dalında 1998-2000 yılları arasında Anabilim Dalı başkanlığı, 2004-2007 yılları arasında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölüm başkanlığı, 2000-2007 yılları arasında Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Müdür yardımcılığı, 2012-2017 yılları arasında Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Çocuk Gelişimi Bölümü kurulduktan sonra 2009 yılında profesörlük kadrosu Çocuk Gelişimi Bölümüne aktarıldı. Çocuk Gelişimi Bölümünde 2009-2017 yılları arasında Bölüm Başkanlığı yaptı. Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nda YÖK Temsilcisi olarak 2001-2007 yılları arasında görev yaptı. Bu süreçte, University at Buffalo, The State University of New York Institute of Education, Department of Learning and Teaching “Early Years and Childhood “bölümünde 2011 yılında üç ay süreyle misafir araştırmacı olarak gözlem ve incelemelerde bulundu. Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Üniversite kaynaklarınca desteklenen projelerde görevler aldı. Uluslararası ve ulusal birçok kongrede bildiriler sundu, bilimsel kongre organizasyonlarında görevler yaptı. Uluslararası ve ulusal dergilerde makaleleri, kitaplarda bölüm yazarlığı ve alana yönelik birçok kitabı bulunan Prof. Dr. Neriman ARAL 2017 - 2020 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlık görevini yürütmüştür. Halen Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.
Prof. Dr Belma Tuğrul
https://www.linkedin.com/in/belma-tugrul-60a675b1/?originalSubdomain=tr
Akan Abdula
Aralık 1978 Üsküp, Makedonya’da doğdu. Bilkent Üniversitesi, İşletme bölümünden mezun oldu. Case Western Reserve Üniversitesi, Weatherhead School of Management’dan MBA derecesini aldı. Millward Brown’da araştırma direktörü olarak uzun yıllar çalıştı. Millward Brown’dan ayrılarak, Grey Worldwide reklam ajansına katıldı. Grey İstanbul reklam ajansında uzun yıllar Stratejik Planlamadan sorumlu başkan yardımcılığı ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. FutureBright ve Davranış Enstitüsü'nü kurdu. Aralarında Turkcell’in de bulunduğu 20 üzerinde markaya danışmanlık vermektedir. Reklam Özdenetim Kurulu üyesidir. TED konuşmacısıdır. Sık sık pazarlama ve reklamla ilgili üniversitelere konuşmacı olarak davet edilir. Dergi ve TV programlarında röportajları yayınlanır. Dünyaca ünlü Daily Telegraph gazetesi stratejik yaklaşımlarını ve fikirlerini haber yapmıştır.
Prof. Dr. Acar Baltaş
Psikolog, Yazar. Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biri oldu. Prof.Dr.Zuhal Baltaş ile beraber “Stres ve Beden Dili” kavramlarını Türkiye’ye tanıttı. 1989 yılında yayınlanan “Üstün Başarı” kitabı, öğrenmenin nöro-bilimsel temelleri ile öğrencilerin ihtiyaçları arasında köprü kuran ilk çalışma oldu.
Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde tamamlayan Acar Baltaş, doktorasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nöroloji Anabilim Dalı’nda “Yüksek Beyin Fonksiyonları” konusunda yaptı, klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru unvanını aldı ve 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında Profesör oldu.
1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anabilim Dalı’nda çalıştı. Yurtiçinde ve dışında yayınlanmış 100’dan fazla bilimsel çalışması bulunan Baltaş, 1983 yılından bu yana, iletişim ve tıbbi psikoloji alanlarındaki bilgilerini iş hayatının ihtiyaçları ile bağdaştırarak seminerler verdi, uygulamalar yaptı. Bu seminer ve uygulamalarında liderliğin kültür ve cinsiyetle ilişkisine (Türk kültüründe yönetmek ve kadın liderliği), duyguların kararlar üzerindeki etkisine ve zihniyet değişikliğine odaklandı.
Baltaş, Türk kültürünün değer sisteminden çıkan dönüşüm programları ve ekip çalışması konusunda birçok kuruluşun uluslararası başarılarının hazırlayıcısı oldu. Türk A Milli Futbol Takımı’nın ve Galatasaray Futbol Takımı’nın psikolojik danışmanlığını yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde antrenörlere yönelik, “Genç Sporcularda Karakter Gelişimi” ve “Psikolojik Performans” danışmanlığı programlarını yönetti. Ayrıca, 2009-2016 yılları arasında Harp Akademileri’nde kurmay subay adaylarına ve her rütbede terfi eden generallere kişilik ve liderlik eğitimleri verdi.
Acar Baltaş, Prof. Dr. Zuhal Baltaş ile kurucusu oldukları, iş hayatında gözlenebilir zihniyet değişikliği ve ölçülebilir iş sonuçları için kurum ve çalışan etkinliğini hedefleyen Baltaş Grubu’nu yönetmektedir.